Sizi öne çıkmaya ve görünmeye davet ediyorum

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği günümüzün en yaygın ve çetin insan hakları ihlallerinden birisi. Yıllardır süren çalışmalara rağmen, her yaştan kadın ve erkek arasındaki eşitsizlik kabul edilemeyecek birçok yönüyle tüm dünyada varlığını sürdürüyor.

Kadın-erkek eşitsizliği sadece kadınları değil; her yaştan kadını ve erkeği, kısacası hepimizi etkileyen bir insan hakları meselesi. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir toplumda, sosyal, siyasi ve ekonomik alanlarda, hem kadın hem de erkekler, kısacası hepimiz kazançlı çıkarız. Çünkü kadınların güçlenmesinden, tüm insanlık fayda sağlar. Toplumsal cinsiyet eşitliği sadece kadınları değil, erkekleri de tanımlanmış sosyal roller ve cinsiyet kalıplarından kurtararak özgürleştirir.

Bir dayanışma hareketi olan HeForShe, her yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için suskunluğu bozmak, sesini çıkartmak ve harekete geçmek üzere savunucu olmaya çağırıyor.

HeForShe‘nin ne olduğunu, Emma Watson’ın bu etkileyici ve bir o kadar da gerçekçi olan konuşmasını dinledikten sonra daha detaylı öğrendim. İçeriği ile de konuşmasını; son derece başarılı bulduğumu da eklemek istiyorum.

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına ve kadının güçlenmesine yönelik çalışan Birleşmiş Milletler kurumu. UN Women tarafından geliştirilen HeForShe, her yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin savunucusu ve temsilcisi olmaya çağıran bir dayanışma hareketi. Burada ana hedef kadınlar değil…Kadınlar için erkeklerin yapmaları gerekenler…

Burada ana amaç; küresel düzeyde kadınlara uygulanan şiddete ve cinsiyet bazlı ayrımcılığa karşı sessiz kalmayıp harekete geçen erkeklerin, rol model olarak öne çıkarılacağı bir platform yaratmak.

Kampanya, erkekleri, her yaştan kadının karşılaştığı eşitsizlikler karşısında seslerini çıkarmaya ve harekete geçmeye teşvik ediyor.

Merak ettim Türkiye’den kaç erkek bu dayanışma hareketinde görünür olmaktan yana tercihini kullanmış; 8387 erkek.

Özellikle beyler; yukarıdaki videoya dikkatle 10 dakikanızı ayırın, dinleyin, düşünün ve harekete geçin.

Öne çıkın ve görünür olun.

heforshe1-1024x487

Yorum Yapılmamış

Yorum Yaz